Community Update – Monday June 1, 2020

ថ្ងៃទី០១ ខែមិថុនា ឆ្នាំ២០២០

គោរពេជូនឪពុកម្តាយ/អាណាព្យាបាលជាទីស្រលាញ់រាប់អាន

នៅពេលនេះ ពួកយើងឈានមកដល់ដំណាច់ឆ្នាំសិក្សាហើយ ខ្ញុំសូមអរគុណអ្នករាល់គ្នានូវអ្វីដែលបានធ្វើគួរឱ្យកត់សម្គាល់និងជាឆ្នាំពិសេសនៅសាលាអ៊ិសវ៉េស។

ការរំលឹកមួយចំនួន៖
ថ្ងៃសុក្រ ទី៥ ខែមិថុនា ជាថ្ងៃចុងក្រោយនៃឆ្នាំសិក្សានេះ។ ឆ្នាំសិក្សាថ្មីនឹងចាប់ផ្តើមនៅថ្ងៃពុធ ទី៥ ខែសីហា ឆ្នាំ២០២០
• ពួកខ្ញុំនឹងផ្តល់ជូនការបង្រៀនគួរភាសាខ្មែរនៅរដូវក្តៅ តាមរយៈការរៀនអនឡាញសម្រាប់សិស្សថ្នាក់ទី៦ និងទី៩ ដើម្បីធានាថាពួកគាត់បានត្រៀមខ្លួនសម្រាប់ការប្រឡងខាងមុខ។ ថ្នាក់នេះនឹងចាប់ផ្តើមនៅថ្ងៃចន្ទ ទី៨ ខែមិថុនា។ សូមមកកាន់ការិយាល័យសាលាដើម្បីចុះឈ្មោះឱ្យកូនៗរបស់អ្នកឱ្យបានមុនថ្ងៃទី៥ ខែមិថុនា ដើម្បីឱ្យពួកខ្ញុំអាចរៀបចំផែនការសម្រាប់ថ្នាក់រៀនបាន។
• ដើម្បីធានាថាកូនរបស់អ្នកមានកន្លែងរៀននៅសាលាអ៊ិសវ៉េសនាឆ្នាំសិក្សាក្រោយ សូមអញ្ជើញមកការិយាល័យ​​សាលាដើម្បីបង់ថ្លៃសម្ភារៈឱ្យបានត្រឹមថ្ងៃទី១២ ខែមិថុនានេះ។ ការបង់ថ្លៃនេះនឹងអនុញ្ញាតឱ្យពួកខ្ញុំអាចផ្តល់ជូនអ្នកវិញនូវការបញ្ចុះតម្លៃ ១០០% លើថ្លៃអគារផងដែរ។ ការទូទាត់លឿនបានធ្វើឱ្យពួកខ្ញុំអាចចាត់ចែងធនធាននិងសម្ភារៈសិក្សាទាំងអស់ដែលពួកយើងត្រូវការសម្រាប់ចាប់ផ្តើមឆ្នាំសិក្សាថ្មី។
សិស្សបឋមសិក្សានឹងមកសាលារៀនដើម្បីយករបាយការណ៍សិក្សានិងសម្ភារៈផ្សេងៗនៅថ្ងៃនេះ ថ្ងៃអង្គារ និងថ្ងៃពុធ។ សិស្សមធ្យមសិក្សាថ្នាក់ទី១០ ដល់ទី១២ នឹងមកយករបាយការណ៍សិក្សានិងសម្ភារៈរបស់ពួកគាត់នៅ ថ្ងៃព្រហស្បតិ៍ ហើយសិស្សានុសិស្សនៅថ្នាក់ទី៦ ដល់ទី៩ នឹងមកនៅថ្ងៃសុក្រ។
លើសពីនេះទៀត នៅឆ្នាំនេះពួកខ្ញុំនឹងលាសមាជិកសហគមន៍សាលាអ៊ិសវ៉េសដូចខាងក្រោម៖
ជូលីយ៉ែត រ៉ាម៉ូស, ហ្វ្រេងកូ លូប, ឆាល ហ៊ហ្គីល, ជេនណា ហ្គៀរីង, ជែមស៍ ហ្គៀរីង, ឡណា ខេវ, ម៉ូឈីនីស៊ុ ម៉ូយ៉ូ, ចន ខេនៀលី, ខេនឌី ចាខូបសាន់, ម៉ាក វីដដឺស៍, ឃីលីន ហ្គែនដន, ប្រ៊ី យ៉ូហ្សឺ, អានសឺណែត ស្ទីន
ទោះបីជា ពួកយើងមានភាពក្រៀមក្រំពេលឃើញលោកគ្រូ-អ្នកគ្រូខាងលើចាកចេញក៏ដោយ តែពួកយើងរំភើបរីករាយចំពោះសមាជិកថ្មីទាំងអស់ ដែលនឹងមកធ្វើការនៅសាលាអ៊ិសវ៉េសឆ្នាំសិក្សាក្រោយ។ លោកគ្រូ-អ្នកគ្រូទាំងអស់នៅខាងក្រោមសុទ្ធតែមានបទពិសោធន៍និងការបញ្ជាក់នៅក្នុងមុខជំនាញរបស់ពួកគាត់។

ឈ្មោះប្រទេសកំណើតតួនាទី
អ្នកគ្រូ ជេស៊ីកា ឡាលីអូសហរដ្ឋអាមេរិកថ្នាក់ទី៣
លោកគ្រូ អេលៀស ឡាលីអូតង់ហ្សានីអ្នកគ្រប់គ្រងបច្ចេកទេសកុំព្យូទ័រ
អ្នកគ្រូ ឌីយ៉ាន ហៃត៍សហរដ្ឋអាមេរិកថ្នាក់ទី៥
អ្នកគ្រូ រ៉ាឆែល ហ្វីហ្សឺចក្រភពអង់គ្លេសភាសាអង់គ្លេស មធ្យមសិក្សា
លោកគ្រូ ជូលីយ៉ាន លីកាណាដាគណិតវិទ្យា មធ្យមសិក្សា
លោកគ្រូ ជេរីកូ ណាហ្សារ៉េណូហ្វីលីពីនគណិតវិទ្យា មធ្យមសិក្សា
លោកគ្រូ ត្រាវីស ក្លាកសាន់កាណាដាសិក្សាសង្គម មធ្យមសិក្សា
លោកគ្រូ ជែក វេដជប៉ុនភាសាអង់គ្លេស មធ្យមសិក្សា

នេះគឺជាឆ្នាំសិក្សាដ៏អស្ចារ្យនៃការរីកចម្រើនមួយសម្រាប់សាលាអ៊ិសវ៉េស ហើយពួកយើងមានសក្តានុពលខ្លាំងណាស់សម្រាប់ការធ្វើឱ្យកាន់តែរីកចម្រើននៅពេលខាងមុខ។
ខ្ញុំសូមជូនពរឱ្យលោកអ្នកទាំងអស់គ្នាឱ្យមានវិស្សមកាលដ៏អស្ចារ្យ ហើយខ្ញុំទន្ទឹងរង់ចាំការជួបជុំគ្នាម្តងទៀតក្នុងរយៈពេលពីរបីសប្តាហ៍ទៀត។

ជេហ្វហ្រី្វ ខេន
នាយកសាលា

Monday June 1, 2020

Dear Parents,

As we approach the end of the year, I wanted thank everyone for what has been a remarkable and special year at East-West.

A few reminders:

• Friday, June 5 is the last day of school. The new school year will begin on Wednesday, August 5, 2020.
  • We will be offering Khmer Summer School through online learning for Grades 6 and 9 to ensure they are prepared for exams. This will start on Monday, June 8. Please come to the office to sign your children up before June 5th so that we can plan for the classes.
  • To ensure your child has a place at East-West next year, please come to the office and pay the Material Fee by June 12. This will allow us to give you a 100% discount on the Capital Fee, as well. Early payment ensures that we are able to acquire all the resources and materials we need to start next school year off well.

Elementary students will be coming to campus to collect reports and materials today, Tuesday and Wednesday. Secondary students in Grades 10 to 12 will be coming to collect their reports and materials on Thursday, and students in Grades 6 to 9 on Friday.

Additionally, this year we will be saying goodbye to the following members of the East-West community:

Juliet Ramos, Franco Lubbe, Charles Howgill, Jenna Gearing, James Gearing, Lorna Cave, Muchinesu Moyo, John Kenealy, Candy Jacobson, Mark Withers, Keelyn Glandon, Bree Usher, Ansunette Steyn

Although we are sad to see the teachers above go, we are excited about all of the new faces that will be at East-West next year. All of the teachers below are experienced and certified in their field.

NameHome CountryPosition
Ms. Jessica LaleoUSAGrade 3
Mr. Elias LaleoTanzaniaIT Manager
Ms. Diane HeightUSAGrade 5
Ms. Rachel FisherUKSecondary English
Mr. Julian LeeCanadaSecondary Math
Mr. Jerico NazarenoPhilippinesSecondary Math
Mr. Travis ClarksonCanadaSecondary Social Studies
Mr. Jake WadeJapanSecondary English

This has been an amazing year of growth for East-West, and we have so much potential for further improvements.

I wish you all have a wonderful, restful summer vacation, and I look forward to being together again in a few weeks.

Jeffrey Kane

School Director